Kelan kuntoutuspalvelujen toteuttaminen 1.6.2020 alkaen

Kela on päivittänyt ohjeistustaan kuntoutuspalveluiden osalta 1.6.2020 alkaen:

”Suomen hallitus on kertonut koronaviruksesta johtuvien rajoitusten asteittaisesta purkamisesta. Hallituksen linjaukset vaikuttavat myös Kelan järjestämien kuntoutuspalveluiden toteuttamiseen.
1.6.2020 alkaen

  • palveluntuottaja voi jatkaa kuntoutusta kasvokkain (läsnäkuntoutus) kaikissa kuntoutuspalveluissa
  • palveluntuottaja voi jatkaa kuntoutusta reaaliaikaisena etäkuntoutuksena niissä palveluissa, joissa se on mahdollista. Etäkuntoutusta käytetään, kun asiakas ja palveluntuottaja yhdessä katsovat, että kuntoutus on parempi toteuttaa etänä.
  • palveluntuottaja huomioi kuntoutuksen toteutuksessa Suomen hallituksen linjaamat kokoontumisrajoitukset ja viranomaisten ohjeet riskiryhmistä, tehostetusta hygieniasta, turvaetäisyyksistä ja muusta tarpeellisesta suojautumisesta.

Kuntoutuspalvelut ovat osin keskeytyneet koronavirusepidemiasta johtuen. Palveluntuottaja arvioi ja ilmoittaa asiakkaalle, milloin kasvokkaista kuntoutusta voidaan jatkaa. Asiakas arvioi itse kasvokkaiseen kuntoutukseen osallistumisen. Jos palveluntuottaja ei toteuta kuntoutuspalvelua epidemiasta johtuen ja asiakas haluaa jatkaa kuntoutusta välittömästi, asiakas voi valita uuden palveluntuottajan.

Jos asiakkaan kuntoutusta ei ehditä toteuttaa voimassa olevan kuntoutuspäätöksen aikana asiakas, palveluntuottaja tai terveydenhuolto voi ottaa Kelaan yhteyttä kuntoutuspäätöksen voimassaolon pidentämiseksi.”

Lainaus Kela.

Lue koko uutinen Kelan sivuilta

Jaa artikkeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email